Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

Pozor, je tu další hrozba: Globální ochlazování (Adam. B. Bartoš)

12.07.2010 07:35

 Aby lidstvo nevyšlo ze cviku a zůstalo ve stavu permanentního strachu, přicházejí globalisté po krachu globálního oteplování s další hrozbou. Originální ale moc nejsou. Hrozí globálním ochlazováním. 

Že vám to připadá poněkud přitažené za vlasy, když jsme poslední dekádu neslyšeli nic jiného, než dojemné historky o polárních medvědech na rozpouštějících se ledových krách? S tím si alarmisté hlavu nelámou.

Globální oteplování se ukázalo jako jeden velký podvod. A i když za něj budeme muset politicky platit (například daní z uhlíku, kterou EU chystá už od příštího roku), je každému rozumně uvažujícímu člověku jasné, že jde jen o strašidelnou pohádku pro nepříliš přemýšlivé, která má zakrýt jiné skutečné zájmy, které zůstávají v pozadí. Ekonomické a politické.

Korunu globálnímu oteplování způsobenému člověkem nasadila i řada afér, kdy se ukázalo, že když oteplování neexistuje, je třeba mu nějak pomoci - falšováním grafů, zamlčováním pro alarmisty nehodících se informací, umlčováním kritiků a podobně. Zkrátka, koncept globálního oteplování už se stal neudržitelným.

Představitelé elitního spolku Bilderberg se proto už pomalu začínají zabývat jiným složitým celosvětovým nebezpečím, které by dosavadní zkompromitovanou "hrozbu" nahradilo. Brzy tak zřejmě uslyšíme o globálním ochlazování.

Bilderbergovci to přiznávají ve své tiskové zprávě, kterou poslední tři roky Bilderberg Group u příležitosti svých každoročních výročních konferencích vysílá do světa, aby odpoutala pozornost od řady spekulací a setřásla pověst záhadné skupiny, která se snaží ovládnout svět.

"Konference se bude zabývat především finanční reformou, bezpečností, kybertechnologií, energetikou, Pákistánem, Afghánistánem, problémy s potravinami, globálním ochlazováním, vztahy mezi EU a USA," píše se v tiskové zprávě klubu Bilderberg, který vyšla v den, kdy ve španělském Sitges na počátku června třídenní konference začala.

Elity v ní tvrdí, že se scházejí proto, aby se zabývaly aktuálními problémy, trápeními a výzvami současného světa, na jejichž řešení jsou jednotlivé země krátké a proto je třeba o nich diskutovat globálně.

Proč je mezi nimi zařazeno ´globální ochlazování´, není ale na první pohled úplně jasné. Krom toho, že teplota se za poslední roky skutečně nepatrně snížila, což alarmisté dosud spíše popírali (protože se jim to do grafů nehodilo), nikdo nehovořil o tom, že by tento mírný pokles teploty mohl být jakousi novou hrozbou.

Podivnou zmínku ale neradno podceňovat. Zpravidla do několika týdnů až měsíců od konference totiž média ovládnou témata, na kterých se elity předtím na svých schůzkách dohodly. Dá se tak očekávat, že zmínka v tiskové zprávě je jakousi první vlaštovkou problému, který budeme mít jako lidstvo na talíři v příští dekádě?

Něco by tomu už napovídalo. Například po dýmání islandské sopky se jistí "experti" nechali slyšet, že nás čeká nezvykle studené léto. Proč by prach ze vzdálené sopky měl ještě po několika měsících ovlivňovat světovou teplotu, není jasné, konzumenti sdělovacích prostředků ale sdělení přijali bez pochybností. Jako bychom byli pomalu připravováni na to, že slunečních paprsků, kterých bylo dosud příliš, bude najednou zase nedostatek.

Globalisté sice nejsou moc originální - zaměnit oteplování za ochlazování není příliš nápadité - ale možná sázejí na to, že své "pravdy" opět protlačí násilím pomocí politické a mediální manipulace.

Zdroj ZDE

Vyhledávání