Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

Akce Kollarčík

29.05.2010 07:40

 

       Na úvod dosti slov, čeká nás šumný Gottwaldov...
      Bylo nás pět soudruhů a dvě soudružčata, kteří se rozhodli podpořit našeho předsedu na předvolebním bojišti (a někdy i hnojišti), 10. května, na krajském předvolebním shromáždění KSČM na náměstí Míru ve městě, které v lepších časech neslo jméno 1. dělnického prezidenta Gottwalda. Logisticky výpravu dvěma auty zajišťoval klub SMKČ Brno a Jihomoravská oblastní rada KSM. Cesta byla, díky zácpám ve Zlínském kraji, daleká a dlouhá...
      Když nová kandidátka členství klubu SMKČ v Brně, Jana, dorazila se svými ratolestmi na náměstí, byla už předvolební veselice v plném proudu - z dojmů, jaké bylo první aktivní zapojení se do „předvolební mašinérie“ přípravy a rozdávání letáků na shromáždění, jsme Janu vyzpovídali : „Vedení se ujalo několik soudružek z Gottwaldova, musela jsem obdivovat jejich nasazení i úžasný dialekt tohoto kraje, kdy se ze mne zase jednou stala - dcérečka."
      A tak se dcérka z Vysočiny setkala se svým předsedou, soudruhem Lukášem Kollarčíkem.
      No, již bylo na čase :-)

      A soudruzi na pódiu také nezaháleli, všetečný moderátor jim dával všetečné otázky a k tomu zpíval Martin Maxa a Jana Kociánová... No, kdo myslíte, že byl lepší?
      Zlatým hřebem dne byla ovšem soutěž o „mikrovlnku“ a jiné spotřební zboží. Každý z kandidátů si musel přivést „svého“ soutěžícího - Lukáš si vybral čtyřletou dceru Jany, Naděždu, která v doprovodu maminky poprvé vstoupila na pódium.
      „Měla jsem velkou trému,“ líčila nám pak Jana, „opakovala jsem si v duchu slova od italské revoluční písně Avanti Popolo - odmítla jsem tančit na rock’n’roll, což byla první soutěžní disciplína a pak už se jen zpívalo a naše „rudá naděje“ přesvědčila - Vojta Filip byl trošku zaskočen revolučností jejího poselství, ale obecenstvo nadšeně aplaudovalo, zejména posledním slovům písně : „Ať žije komunismus a svoboda!“
      Jeden z placených pomocníků KSČM vše nafotil, leč nezaslal fota a místopředseda KSČM Leo Luzar si sice několikrát vyfotil stánek SMKČ na akci se slovy, že teď dávají fotky z akcí na web KSČM, leč náš stánek bychom na fotkách z akce na
www.kscm.cz hledali zbytečně - možná byla příliš vidět ta ostuda, kdy místo Lukáše je na materiálech modrý čtvereček a vedle těchto oficiálních materiálů z centra ležely materiály, které nám pro Lukáše a celé SMKČ vytiskli naši soudruzi ze slovenské Společnosti vědeckého komunismu v rámci svého věstníku Avantgarda.

      Krom těch materiálů, které pro něj vyrobil Okresní výbor KSČM Zlín, či obecněji komunisté ze Zlínského kraje, a našich vlastních materiálů, Lukáš žádné materiály nemá - starší soudruzi, včera (tj. 26.května, na, pro Lukáše, předposledním předvolebního shromáždění v Otrokovicích) ho měli vystříhaného z pozvánek na krajský mítink, o kterém výše hovoříme.
      To je ostuda strany! A o to cennější je boj komunistů (nejen) ze Zlínska proti tomuto stavu. Kolik a jakých lidí se snaží zabránit Lukášovu zvolení? Je z toho možná vidět, jak je důležité, aby tam ve Sněmovně, odkrývaje buržoazní šaškárnu, nazývanou buržoazními médii politikou, Lukáš, jako zástupce komunistické mládeže, byl.
      Tužili jsme se dále :-) - agitační jízdy s různými soudruhy a různými auty stály za to - především díky stále systematičtějšímu roznosu materiálů a např. i nových samolepek nám velmi rostou vstupy na webové stránky, nejen ty centrální.
      Vybrali jsme speciální trasy, chápajíce, že naše úderné komando nemá šanci změnit situaci (jen s materiály a s nedostatkem času věnovat se celému městu) ve velkých městech a vyjeli do tras úzkých, „rozbombardovaných“ silnic a silniček, mimo hlavní tahy.
      Naše výpravy těmito trasami dají se srovnati s husitskými spanilými jízdami, neb naše cesta byla jako rudá linka pokroku, vedla temným územím, černým, ne po uhlí, ale znamenající jednu z posledních bašt klerikálů. V mnohých obcích, které jsme navštívili, zejména na Uherskohradišťsku, to bylo zcela „odkomunizované“ a „rudý“ leták tady asi neviděli léta.

      A jak dopadla pěvecká soutěž na pódiu v Gottwaldově? No, co Vám máme povídat. Jana a její dcera vyhráli plyšového tygra a varnou konvici.
      Natáhnou si doma bačkory, uvaří si černý čaj, vyluští křížovku v Haló novinách a budou si hrát s tygrem...

      Viva la revolucione!

LAL a DPA, zodpovědní také za www.lukaskollarcik.wbs.cz :-)

      Pro povzbuzení do následujícího víkendu, ať to dopadne jakkoliv, se podívejte na toto video řeckého komsomolu (KNE):
     
https://www.youtube.com/watch?v=357n8o42oME&feature=related
      Ať nezapomeneme, že ve volbách to všechno opravdu není...

      Viz též:

PŘEDSEDA SMKČ S. LUKÁŠ KOLLARČÍK KANDIDÁTEM DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Zdroj ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyhledávání