Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

Antistalinismus - největší zbraň antikomunismu (PKR)

15.07.2010 08:54

 

J. V. Stalin

      Už od roku 1956 se stal antistalinismus největší zbraní antikomunistů a reakcionářů proti komunismu a socialismu. Osobnost J. V. Stalina začala být po XX. sjezdu KSSS neuznávána a samotní komunisté se od J. V. Stalina začali distancovat. Všichni víme, že velký vliv na kontrarevoluci v roce 1989 měl i tento XX. sjezd, který se neuznáním Stalina odklonil od V. I. Lenina a marxismu-leninismu. Posledních dvacet let, kdy je antikomunismus stále silnější a silnější, je stále více pomlouván J. V. Stalin. Nechci tvrdit, že jiní velikáni komunistického hnutí, jako např. V. I. Lenin či Klement Gottwald, poškozováni nejsou. Podle mého názoru je ale antikomunisty nejvíce poškozován právě J. V. Stalin. Stal se obětí buržoazních a antikomunistických lží.
      Stále více a více je soudruh Stalin poškozován lží diktatury buržoazie. Kapitalismus musí co nejvíce očernit komunistické velikány minulého století. Zaměřil se na všechny. Nikoho nenechali antikomunisté na pokoji, dokonce ani soudruha Vítězslava Nezvala. Nejvíce je však pomlouván právě soudruh Stalin. Proč právě Stalin? Odpověď je jednoduchá. Protože to byl J. V. Stalin, který se po Leninovi smrti ujal vlády v SSSR a dokázal realizovat marxismus-leninismus takovým tempem, že během pár pětiletek udělal ze zaostalé země průmyslového giganta a socialistickou velmoc, která dokázala porazit i fašismus. I samotní spolupracovníci J. V. Stalina uznali, že po Leninovi smrti nebylo v zemi nikoho schopnějšího, než byl Stalin.
      Chopil se velmi těžkého úkolu. Zvládl ho však skvěle. Nejen, že Stalin velmi přispěl k vyspělosti SSSR, ale dokonce dokázal porazit i fašismus, a tím dokázal v Evropě vybudovat výborné podmínky pro budování světové socialistické soustavy. Antikomunisté a buržoazie si velmi dobře uvědomují, že nebýt Stalina, nemusel by být marxismus-leninismus ani realizován, nebýt Stalina, Sovětský svaz by nedokázal porazit fašismus a později čelit americkému imperialismu. Je velmi smutné, že se od Stalina distancují i členové KSČM. Odmítání Stalina však znamená odmítání Lenina a odmítání Lenina znamená odmítnout komunistickou ideologii. Každý komunista by měl uznávat Stalina, více či méně. Neboť to byl on, kdo navázal skvěle na práci Lenina a přispěl k rozvinutí socialismu do celého světa. V dnešní době je Stalin stále více líčen jako vrah, jako krvavý diktátor. Je líčen jako horší diktátor, než byl Hitler. Jestli to takhle půjde dál, bude Stalin pokládán za nejhoršího člověka, který se mohl kdy narodit. A kde jsou ti, kdo by se ho měli zastat? Kde je KSČM? A vůbec, kam zmizela láska komunistů ke Stalinovi, projevovaná ještě za jeho života?
      Jak jsem již řekl, soudruh Stalin se stal obětí nemilosrdné lži buržoazie a antikomunismu. Stalinovy úspěchy jsou tajeny a zamlčovány. Naopak se vymýšlejí stále nové nesmysly, jak Stalina očernit. Nejen ve školách, ale na veřejnosti je Stalinovo jméno poškozováno. Ne, že bych to nečekal. Protože Stalin byl pro buržoazii velkým nebezpečím, byl vůdcem proletariátu a vedl Sověty k vítězství ve 2. světové válce. Buržoazie moc dobře ví, kdo ji ničil. Za Stalinova života byla výstavba socialismu nejúspěšnější po celém světě. Socialismus byl velmi oblíbený a lidé toužili po jeho výstavbě. Po Stalinově smrti se to však začalo postupně hroutit a dospělo to ke kontrarevoluci v roce 1989.
      Jedna z věcí, které se mi v SMKČ nejvíce líbí, je ta, že se SMKČ staví ke Stalinovi kladně a snaží se ho rehabilitovat. Musím říct, že když jsem začal spolupracovat s SMKČ, netušil jsem, kolik má svaz historických argumentů pro obhajobu celého socialismu a jeho představitelů. Mrzí mě jedna věc. Když ty argumenty existují, jsou důkazy o tom, že Stalin nebyl vrah, ale komunistický velikán, proč ty důkazy neuveřejnit? Vím, že komunisté jsou v ČR ve velmi těžké pozici, ale podle mého názoru bychom se měli snažit bránit socialismus na veřejnosti s pomocí historických faktů. Protože je škoda tato fakta nepoužít, když nejen že je známe, ale SMKČ má i spoustu výborných lidí, kteří ty argumenty umějí použít a kteří za komunismus umějí dýchat. Díky Stalinovi se komunisté dostali na vrchol a myslím si, že všichni komunisté mu něco dluží, a to především představitelé KSČM. Kdo jiný se má zastat soudruha Stalina, když ne komunisté? Je naší povinností zastat se Stalina. Historie nám ukázala, že dokud komunisté nezačnou uznávat výstavbu socialismu v SSSR za Stalina, nedočkají se vítězství, protože Stalin praktikoval marxismus-leninismus. To je náš cíl. Proto si myslím, že je skvělé, že SMKČ Stalina nezavrhuje. Ale musíme hledat způsob, jak ho rehabilitovat na veřejnosti, i když jsme v hodně těžké pozici. Já jsem přečetl nedávno knihu soudruha Stalina Otázky leninismu. Myslím si, že nikdo jiný by nedokázal Leninovy myšlenky tak skvěle vyložit, jako právě soudruh Stalin. Z této knihy jsem pochopil, že Stalin byl žákem Lenina, který budoval v SSSR socialismus i přes spoustu překážek. Nikdo nemůže vyvrátit, že Stalin měl mimořádné schopnosti. Byl geniálním vůdcem SSSR. Lidé moc dobře věděli, proč ho milují. Stalin se po 2. světové válce stal symbolem budování nového světa, symbolem budoucnosti a symbolem vítězství dobra nad zlem.
      Pamětníci Stalina stále milují, a to především v Rusku. Jeden z jeho příznivců dokonce řekl: ,,Byl to největší a nejspravedlivější člověk na světě. Nebyl to jen člověk, byl prostě duší ruského lidu." Dokonce i mladí Rusové mají na Stalinovi kladný postoj. Pro socialismus obětoval i vlastní osobní a rodinný život, což svědčí o jeho lásce k lepšímu světu a lepší společnosti. Stalin žil pro svět, proč svět nežije pro něj?
      Skutečně jsem hodně spokojen s tím, že SMKČ si Stalina váží. Jsem velmi rád, že SMKČ má ke Stalinovi kladný postoj. Já jsem komunista od svých 12 let a nejdříve jsem se začal zajímat o Stalina. A ještě když jsem ani neznal argumenty, které by potvrzovaly jeho velikost, věděl jsem již ve 12 letech, že člověk jako Stalin nemůže být vrah. Člověk, který je milován světem, který osvobodil svět od fašismu, který realizoval Leninovy myšlenky, takový člověk nemůže být zlý! Já mám ke Stalinovi postoj už dlouho velmi kladný a jsem velmi rád, že SMKČ zná argumenty, jak soudruha Stalina obhájit. Chtěl bych se ve Svazu mladých komunistů Československa věnovat otázce rehabilitace nejen Stalina, ale třeba i soudruha Gottwalda, který je také českou buržoazií silně pomlouván. Doufám a pevně věřím, že SVAZ MLADÝCH KOMUNISTŮ ČESKOSLOVENSKA NEDOPUSTÍ, ABY BURŽOAZIE DĚLALA ZE STALINA VRAHA. Soudruzi, dělejme vše proto již v tento čas, aby památka jednoho z největších komunistů všech dob nebyla zničena. Nebojme se říkat pravdu. Stalin se také nebál ji říkat - za komunismus!

      Čest památce soudruha Stalina!

      Ať žije Svaz mladých komunistů Československa! 

 

 

Zdroj ZDE

Vyhledávání