Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

Fidel Castro na veřejnosti

13.07.2010 07:36

Zpravodajství

 

 

Fidel Castro na veřejnosti

HAVANA - Bývalý kubánský vůdce Fidel Castro se tento týden ukázal na veřejnosti - poprvé od onemocnění před čtyřmi roky.

Zprávu v sobotu přinesl kubánský internetový deník, podle nějž téměř 84letý legendární státník ve středu navštívil Národní centrum pro vědecký výzkum v Havaně.

Castro, oblečený do sportovní bílé mikiny, se ve vědeckém centru setkal s jeho pracovníky a posléze na ulici hovořil i s lidmi, kteří se kolem něj shromáždili při odchodu z centra. Internetový server Cubadebate napsal, že Fidel centrum navštívil u příležitosti 45. výročí jeho vzniku.

»Je hubený, ale vypadal dobře, a podle našeho ředitele je na tom velmi dobře i mentálně,« poznamenala autorka neoficiálního záznamu na internetovém blogu Rosa Báezová, jejíž blog je součástí webové stránky s názvem »Bloggeři a zpravodajové revoluce«. Snímky z překvapivé Fidelovy návštěvy pořídil jeho syn Alex, povoláním fotograf.

Od svého onemocnění v roce 2006 se Fidel Castro na veřejnosti neobjevil. Média čas od času zveřejní jeho fotografie, na nichž bývá obvykle s některým zahraničním státním návštěvníkem. Naposledy byly takto zveřejněny Fidelovy snímky z únorové návštěvy brazilského prezidenta Luize Inácia Luly da Silvy. Kubánský tisk nicméně stále zveřejňuje Castrovy stati, v nichž reaguje většinou na aktuální mezinárodní dění.

Popisek:

Fidel Castro v diskusi s vedoucími pracovníky centra 

 

ZDROJ

Vyhledávání