Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

MILITANTNÍ ANTIFAŠISMUS HNED! (Libor Liebermann)

21.12.2010 10:56

Militantní antifašismus, hned!

Přidáno v pondělí 20. 12. 2010


Pryč s fašismem!

      Tak jsem si dovolil hned na začátku parafrázovat náckovské „Národní socialismus, hned!“. Jistě mě nějaký „národovec“ označí za „rudého plagiátora hesel“, zapomínajíce, že sami „národovci“ od nás, levičáků a antifašistů, převzali a ukradli mnohé. Černými oděvy počínaje, přes „socialismus a antikapitalismus“, přes logo Antifašistické akce, které si předělali na „Národně sociální akci“, až po ekologickou politiku a ochranu zvířat (Autonomní nacionalisté).
      Ale nechci zde psát o neschopnosti fašounů si vymyslet svou agitaci a jejich zlodějině. Do určité míry lze i akceptovat jejich protiargument, že „jde jen o odpovědi na agitaci levičáků“. Opět bych zde rád zmínil onu mnohdy kontroverzní věc, zvanou militantní antifašismus. Budu již stručnější než v mém minulém článku.
      Militantní antifašismus rozhodně není „chuť se bít a ničit věci okolo“. Jistě je pravdou, že mnozí „antifašisté“ to tak berou. Militantní antifašismus je především vyjádřením nejniternějšího znechucení nad obdivováním masových vrahů ve jménu rasy, nad nepochopitelnou nenávistí k jiným národům; ve spojení s odvahou se tomu postavit a říct: „Již nikdy fašismus!“.
      Militantní antifašismus můžeme rozdělit do dvou částí. Tou první je přímá fyzická konfrontace s fašouny. Druhá část je psaní radikálních článků, strhávání či vylepšování (přelepením, či fixou) náckovské agitace. Samozřejmě že obě dvě části spolu velmi úzce souvisí a jedna je neoddělitelná součást druhé.

      Fyzická konfrontace s nácky

      Také rozdělím na dvě podčásti, a to přímý fyzický kontakt skrze bitku a nepřímý, třeba blokace nazi pochodu.

      Přímý fyzický kontakt

      Je dobré vědět, že bitka s fašouny není cíl. Cíl je zničit myšlenku. Bitka je prostředek. Také není účelem mlátit se s nácky za každou cenu. Zde platí, že štěstí přeje připraveným.
      Pepřový sprej je základ. Lze dostat v prodejnách loveckých potřeb, měl by stát kolem 250 Kč. Dobrá věc, nejen na obranu proti náckům, ale i proti různým pochybným existencím = výplodům 20 let pravdy a lásky, co vás můžou v noci obtěžovat při cestě domů.
      Pro klid v duši a nebo jako záloha může posloužit boxer. Cena i kvalita se různí, můžete koupit u Vietnamců na tržnici nebo v loveckých potřebách, v řádu stovek korun.
      Pro opravdové „náckobijce“ a antifašisty, kteří do sebe nenechají jen tak kopat, je tu i teleskopický obušek. Taktéž lze sehnat na různých místech a za různou cenu, i když bych doporučoval spíše ty dražší (kvalitnější). Také řády stokorun. Je však třeba se alespoň minimálně se naučit s obuškem zacházet, a odhadnout přiměřenou ránu. Snadno lze přivodit zlomeninu ruky nácka, což v případě řešení záležitosti PČR může být ve váš neprospěch, a to i když vás nácci napadnou. Nepřiměřená obrana, je v zákoně... Pozor na to.
      Ale pomůcky pro boj nejsou vše. Záleží i na vaší kondičce. Někdy můžete být donuceni k obraně bez prostředků výše uvedených, nebo prostě se budete snažit utéct.
      Není nic snažšího, než si jít ve volných chvílích zaběhat. Netřeba běhat maraton, stačí jen párkrát oběhnout blok paneláků či zahradu. Časem se budete zlepšovat.
      Posilovna také není zlý nápad, ale pokud nechcete z nějakého důvodu cvičit tam, můžete dělat kliky, sklapovačky či posilovat s činkami, atd. i u vás doma v pokoji, i když to přece jen nemá takový efekt. Pryč s fašismem!

      Nepřímý fyzický kontakt s nácky

      Asi jediný příklad je prořádání protidemonstrace. Ideální je mobilizovat co nejvíc lidí z okolí. Dobré je také připravit nějaký transparent. Barva ve spreji stojí kolem 100 Kč, nějaká látka se taky dá sehnat za částku, která vás nezruinuje. A popusťte uzdu své fantazii. Přeškrtnuté svastiky, hesla typu „Nazis raus!“, „Fašisti z ulic pryč!“, „Antifascista siempre“, „Socialismus je rudý, a nikdy národní“, „Jedna rasa-lidská rasa“, „Nácci neprojdou!“, „Antifascista, antirasista, anticapitalista!“, jen kdybyste nevěděli, co napsat.
      Také je dobré si pořídit tmavé, nejlépe černé oblečení, ať se sladíte s davem. Zajímavé věci mají zde, trika, mikiny, nášivky... https://xbastax.cz/eshop/

      Antifašistická propagace a agitace

      Proti náckům samozřejmě nejde bojovat jen pěstí. Také vidíte ve městě kolem sebe na sloupech náckovské samolepky? Stačí mít nějakou vaši a jednoduše přelepit. Nebo okrášlit černou fixou, či prostě strhnout. Před rokem jsem šel kolem koše, který byl z obou stran polepen jakousi pozvánkou na akci Dělnické strany, strhl jsem obě pozvánky, a hle, měl jsem ulepené ruce, lepidlo ještě netačilo zaschnout. Samozřejmě, zde je vždy jisté riziko, že opodál se bude potloukat nácek, co tu samolepku zrovna vylepil, a může se vám pokusit ručně vysvětlit, že se mu nemáte motat do práce. Prostě utečte, pokud to jde, pokud ne, vytáhněte váš pepřák či podobnou věc, a nedejte se lacino.
      Výrobu transparentů jsem zmínil výše. Hesla a obrázky můžete také dělat na PC, pokud umíte pracovat s grafickým editorem. Také dobrý způsob je, pokud máte tvůrčí nadání, ruční výroba letáku. Papír je skoro zadarmo a fixy nad 30 Kč nepůjdou. A máte originální způsob, jak zaujmout potenciální antifašisty, či jak dát najevo náckům, že toto je vaše město.

      Doufám, že tento článek byl pro vás alespoň trochu užitečný.
      Zapomeňte na vyzdvihování své vlastní ideologie. Odmítání spolupráce s jinými antifašisty jen proto, že mají jiný světonázor, bývá v důsledku smrtící, o tom se mohly přesvědčit tisíce Španělů po vítězství Frankových falangistických vojsk, na kterém mají i svůj podíl neshody mezi anarchisty z CNT-AIT a komunisty.

      Militantní antifašisté, spojte se! 

 

Zdroj kde jinde, než ZDE

Vyhledávání