Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

Patrick J. Buchanan - SMRT ZÁPADU

26.05.2010 14:36

Kulturní válka

 

...James Kurth zproblematizoval tezi profesora Samuela P. Huntingtona o nastávajícím „střetu civilizací", když do čtvrtletníku The National Interest napsal, že Huntingtonovy baterie se stejně jako děla Singapuru zaměřily špatným směrem:

„Ke skutečnému střetu civilizací nedojde mezi Západem a jedním nebo více zbytky světa. Dojde k němu mezi Západem a postzápadem v samotném Západu. K tomuto střetu již dochází v duši západní civilizace, v americké intelektuální třídě. Dnes se šíří z duše do politického těla."

Tak tomu přesně je. Stejně jako v případě rakoviny tlustého střeva dlouhodobá hrozba pro Západ spočívá hluboko v něm samém, a to, zda Západ přežije, je otázka, kterou musejí zodpovědět západní národy. Jak řekl Pogo": „Potkali jsme nepřítele, a tím jsme my."

Revoluce tedy slavně zvítězila, její nadvláda, stejně jako Dantonova a Robespierreova, však může být krátká. Civilizace, kterou vytváří, totiž nemůže přežít. Stejně jako heroin poskytuje nádherné vidiny, protože se však dostává příliš hluboko, zabíjí. 600 Američanů zemřelo v roce 1983 na AIDS, když autor v novinovém sloupku naléhal na Bílý dům, aby se zabýval krizí v léčení této choroby. Sloupek končil slovy: „Chudáci homosexuálové, vyhlásili válku přírodě a příroda si vybírá strašnou daň." Tak se také stalo. Od té doby umřely stovky tisíc lidí. Stovky tisíc lidí, kteří jsou nakaženi virem HIV, jsou naživu jen díky denním „koktejlům" ze zázračných léků.

Sexuální revoluce začala požírat své děti. Statistická čísla, jež se týkají interrupce, rozvodů, hroutící se porodnosti, domovů s jedním rodičem, sebevražd mladistvých, střelby ve školách, drogování, týrání dětí, domácího mísili, násilných trestných činů, míry uvězněných lidí, pro miskuity a snižujících se výsledků testů, ukazují, jak S6 tato společnost, v níž je kulturní revoluce na vzestupu, rozkládá a umírá. Prázdné dětské pokoje a plné čekárny psychiatrií svědčí o tom, že něco není v pořádku. Ještě předtím, než tato nemocná kultura půjde svou cestou, však může stáhnout Západ s sebou.

Proč nemůže nová kultura a civilizace přežít? Za prvé, elitu, která ji stvořila, nemá nikdo rád a není zdrojem loajality. Ve skutečnosti je nenáviděna za svou netolerantnost a nemorálnost a za to, co udělala s tradičními hrdiny a se starou vírou. V jásotu veřejnosti nad Clintonovou ostudou, když se omlouval za hanebné chování, se odráží pohrdání veřejnosti kontrakulturou, kterou ztělesňuje.

Za druhé, revoluční ideologie je ve střetu se zákony lidské a Boží přirozenosti. Proto je tato nová společnost postavena na vodě. Ženy nejsou stejné jako muži, a i když to budete tvrdit, nestane se tak. Ženy se skutečně liší, mají jiné a odlišné sociální role, které jsou nezaměnitelné, a to bez ohledu na soudní nařízení. Nemohou žít jako muži, aniž by to nemělo katastrofální následky pro rodinu, společnost a zemi.

Homosexualita není vykoupení, je to závislost. Právě tím, jak se homosexuálové definují, se zabíjejí. Tělesně, mravně a duševně. To tvrdí sv. Augustin, sv. Tomáš Akvinský a Atlanta Center for Disease Control (Atlantské centrum pro ovládnutí nemoci) i Tóra, Nový zákon a Korán. Kdo tvrdí něco jiného?

Dokonce letmý pohled na stránky nekrologů svědčí o tom, že se homosexualita neslučuje s dlouhověkostí. Stejně jako jiné společnosti i ta naše zjišťuje, že předtím, než On vytesal svá přikázání do kamene, Bůh udělal bezpečnostní opatření tím, že jejich kopii vepsal do srdce člověka. Popřete, že Jeho zákony jsou závazné, vzbuřte se proti nim, a přesto ani tehdy neuniknete následkům života mimo zákony přirozenosti a přirozenosti Boží.

Můžete školit děti v přesvědčení, že rozdíly pohlaví existují jen v mysli, že všechny civilizace, kultury, náboženství a národy jsou si rovny, svět je však naučí, že se jim lhalo. Přestože náš „současný relativismus trvá na tom, že všechny kultury si jsou rovny", píše v časopise New Críteríon Kenneth Minogue, „nikdo to samozřejmě nebere vážně. Necháme-li stranou technologie, mravní nerovnost kultur je patrná v postavení žen v různých kulturách. Byl to pouze Západ, který zrušil otroctví. Je však známkou dnešních dobrých mravů - možná proto, abychom se vyhnuli strašáku "triumfalismu" - nevyhlašovat jakoukoliv nadřazenost evropské civilizace, a dokonce ani když to je jediné místo, kam se chtějí miliony lidí dostat."

Kdo ve svém srdci opravdu věří v rovnost všech civilizací, kultur a vyznání? Věří Mohamedovi následovníci tomu, že křesťanství je náboženství, jež lze srovnával s tím jejich? Věřili severoameričtí mučedníci, kteří zemřeli proto, aby Irokézům přinesli katolickou víru, tomu, že náboženství Indiánů mají právo na stejnou úctu? Věřili Cortés a Pizzaro tomu, že všechny civilizace jsou si rovny, když se vydali dobýt Aztéky a Inky a přinutit je ke konverzi? Vytvořily všechny kultury stejně velká díla v poezii, literatuře, malířství, sochařství, hudbě a architektuře? Věří tomu někdo, nebo se o tom jen tak ze zdvořilosti žvaní v Metropolitním muzeu a v Muzeu moderního umění?

Jsou si všechny národy rovny? Proč potom existují uprchlíci z celého světa, kteří utíkají na Západ? Jsou si všichni lidé rovni? V Americe máme rovná práva před zákonem. Idea přirozené důstojnosti každé lidské bytosti a rovné spravedlnosti před zákonem není produktem Číny, Japonska, Afriky nebo arabského světa. Je produktem Západu. Jsou otroci jako movitý majetek zlo? Ano, ale které vyznání to začalo jako první učit, a který národ začal s vymycováním otroctví? Nebylo to snad křesťanství a nebyli to snad Britové?

Podle prvního dodatku ústavy mají všechny ideje a vyznání stejné právo na to, aby byly vyslyšeny. Postrádá však logiku a je absurdní z toho vyvozovat závěr, že všechny ide je a vyznání jsou si rovny. Všechny civilizace si nejsou rovny. Západ dodal světu ty nejlepší myšlenky a učení, proto jsou západní civilizace a kultura nadřazené. Demokracie postavená na jednom hlasu pro jednoho člověka je nedotknutelným principem, přičemž je to utilitaristická idea. Na globálním základě nebude fungovat. Američané, kteří tvoří 4 % počtu obyvatel světa a 30 %  jeho ekonomického bohatství a vojenské moci, by měli být těmi posledními lidmi na Zemi, kteří budou blábolit nesmysly o rovnosti národů, a těmi posledními lidmi, kteří se zbaví i jen kousíčku suverenity ve prospěch Babylonské věže v Turtle Bay.

Světová vláda, za níž mají všichni lidé a všechny národy rovný hlas při rozhodování o osudu člověka, je nesmysl. Letadlo řídí pilot, nikoli pasažéři, a rodiče neudělují batolatům hlas, aby hlasovala o rozhodnutích rodiny. To není výzva k aroganci, ale k novému mravnímu přesvědčení a sebevědomí ze strany těch, jimž byla pravda dána...

 

Z knihy Patrick J. Buchanan - SMRT ZÁPADU (2004)

Vyhledávání