Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

Projev člena ústřední rady SMKČ s. Jiřího Hráčka na 1. máji v Brně

05.05.2010 13:44

       Čest práci, soudružky a soudruzi!

      Chci Vás jménem všech mladých brněnských komunistů nejen pozdravit, ale hlavně Vám něco málo sdělit o naší činnosti. Dnes máme první máj a jako každý rok jsme se my komunisté sešli, abychom si připomněli a oslavili svátek všech pracujících, a já pevně doufám, že se nám dnešní den vydaří přesně podle našich představ.
      Jak jistě všichni víte, od městské konference jsem předsedou brněnské Komise mládeže, zároveň jsem aktivní ve Svazu mladých komunistů Československa, a tak mám zodpovědnost za naši brněnskou mládež. Od února se nám podařilo zorganizovat několik úspěšných akcí, těmi posledními byly dva pietní akty za uctění památky osvobození města Brna Rudou armádou u busty maršála Malinovského a u pomníku rudoarmějce na moravském náměstí. Obě akce byly povedené a se solidní účastí.
      Mladí komunisté v Brně byli vždy silní, už před pěti lety, kdy jsem vstoupil do KSM, zde byla početná mládežnická základna. Od té doby jsme si prošli komplikovaným vývojem a i přesto, že jsme museli překonat řadu problémů, jako zákaz KSM, nás entuziasmus neopustil. Během té doby se členská základna mladých komunistů různě měnila. Vždy se našlo pár těch, kteří zůstali a nevzdali svůj revoluční boj. Jistě jsme se dopustili chyb a přehmatů, ostatně jako každý, ale je dobré vědět, že se z nich dokážeme poučit a jít dál.
      Teď, pár týdnů před volbami do sněmovny, se naše aktivity samozřejmě zaměřují na pomoc ve volební kampani a na všech předvolebních akcích KSČM s námi naši soudruzi mohou počítat. Je naší povinností zabránit posílení pravice a nekompromisně se postavit jak proti sílícím malým fašizoidním pravičáckým stranám, které jsou jen báčko a céčko ODS, tak proti reakční sociální demokracii. Lidé si musí konečně uvědomit, že volit nové strany tohoto typu není řešení, naopak si tím jen pohorší; jak my mladí, tak i starší komunisté musíme jasně lidem dát najevo, kdo pro ně představuje opravdovou alternativu, pokud nechcete žít v ještě více rozkradené a zbídačené zemi. Sice se toho už moc rozkrást nedá, ale to poslední, co po socialismu zbylo, to je potřeba zachránit, jen musíme nalézt ta správná slova, aby lidé pochopili, že KSČM je jejich poslední nadějí a kapitalismus je zlo a my ho chceme odstranit, ať se to našim nepřátelům nelíbí, jak chce, my toho jednoho dne dosáhneme, a jak řekl soudruh Gottwald, potom je přejde smích!
      My mladí jsme budoucnost naší strany a jsme si toho plně vědomi a věříme, že si toho je vědoma i naše strana.
      Všem přeji šťastný první máj. Boj pokračuje! Za socialismus!

Zdroj ZDE

Vyhledávání