Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

Radek Miškovský - SOCIALISMUS ZVÍTĚZÍ

24.12.2010 08:48

 

Dračí silou proti vykořisťování a útlaku!

      Rád bych pohovořil o dnešním a minulém stavu v naší zemi. Já jsem se nenechal obelhat kapitalismem, já se řídím selským rozumem a ten rozum mi říká, že zde v této zemi není mnoho věcí v pořádku. A když se nad tím zamyslím, zjistím, že v této zemi je na denním pořádku lhát. Mnoho lidí se ptá: jak to, lhát?
      Je to jednoduché, ale zároveň velice složité, protože minulá doba budování socialismu trvala 41 let a v té době se naší vlasti dařilo. Já osobně jsem dobu socialismu nezažil a i přesto jsem přesvědčen den ode dne více o pravdě proletariátu. Zažil jsem kapitalismus a v kapitalismu žiji. Na povrchu to tady vypadá jako velice krásný a politicky vyspělý stát, tak to totiž dnes vidí mnoho mladých. Dnešní mládež vidí dobu socialismu jako dobu zla, dobu temnoty tvrdé totality, ale opak je pravdou. Naštěstí v našem státě žijí lidé, kteří si tu dobu pamatují, kteří v té době žili. Většina starších občanů říká, že co dnes se povídá na školách je lež. Takže v našem státě tedy většina seniorů lže? To mi přijde jako pěkná hloupost. Já jsem přesvědčen, že to za doby socialismu bylo tak, jak říkají senioři. On každý režim má v sobě něco záporného, ale kapitalismus má většinu věcí záporných.
      Za doby minulé si byli lidé rovni, naše hospodářství bylo dostatečně funkční, zemědělství bylo chloubou našeho státu... Zkrátka, nebyla zde nouze o práci. Lidé se k sobě chovali daleko lépe.Tehdejší mládež neměla čas na fetování, na vysedávání po hospodách a barech, protože měla mnoho možností, jak žít jinak - myslím tím různé spolky, kluby, pionýry, svazáky a tak dále. Práce si vážili, protože chodili na brigády, tedy věděli, co to je práce. Nikdo si nedovolil práci zesměšnovat! Věděli, že bez práce nejde žít. Ale studenti před rokem 1989, především v 80. letech, si mysleli, že kapitalismus rovná se demokracie a proto se zde začali bouřit, až dopomohli zvítězit kontrarevoluci, tak zvané sametové.
      Přišel nový rok 1990 a začalo se tady se změnami. Z líných a nepracovitích lidí se stali podnikatelé, naše zemědělství, potravinářství, stavebnictví, hutnictví a další obory začaly být imperialisty rozkrádány a ničeny, naše pole byla a jsou rozprodávána cizím podnikům a zahraničním firmám. Naše země byla rozdělena, jako když tu vládli nacisté, v obouch zemích se ve velkém kradlo a nezaměstnanost se zvyšovala. Nejvíce kradli politici! A kradou dodnes!!! Státní dluh se vyšplhal až na neuvěřitelnou sumu něco kolem 1,5 bilionu korun a to vše pod přikrývkou jejich demokracie. Je až neuvěřitelné, co se tady za 21 let vlády imperialismu odehrálo, ale já pevně věřím, že socialismus bude žít a že nakonec zvítězí. Svět bych nazval jako sopku před výbuchem, ale jestliže zde zvitězí socialismus, tak si mužeme říci, že jsme se probudili z dlouhého otupujícího spánku, do kterého nás dostal imperialismus.
      Pracující se nenechají věčně okrádat a obelhávat buržoazním kapitalismem, budou bojovat a zvítězí. Za 5, možná za 15 nebo za 20 let budeme všichni křičet: AŤ ŽIJE REVOLUCE, protože nám patří budoucnost a nám patří svět!


 

Vyhledávání