Život je tragédií pro toho, kdo cítí, a komedie pro toho, kdo myslí (Jonathan Swift)

Srp a kladivo - oběť diktatury buržoazie (PKR)

31.07.2010 13:35

 

Srp a kladivo

      Od pádu socialismu stále sílí antikomunismus, který se snaží zničit nejen komunisty, ale i jejich symboly. V posledních letech se stále pár buržoazních expertů snaží zakázat znak srpu a kladiva. Podle těchto lidí je totiž srp a kladivo stejný jako znak nacismu - hákový kříž. Srp a kladivo, tento krásný znak, se tedy stal obětí diktatury buržoazie, její ,,demokratické" a ,,svobodné" republiky. I když srp a kladivo zatím není zákonem zakázaný, veřejnost už ho stejně srovnává s hákovým křížem a srp a kladivo se tedy stal nenáviděným znakem pro většinu veřejnosti. Buržoazní ,,pravda" se totiž snaží líčit ,,zločiny" komunismu vždy po boku srpu a kladiva, aby si lidé řekli: ,,Ty vraždy se páchaly pod tímto znakem."
      Všichni víme, že komunismus je srovnáván s fašismem (i když tyto ideologie spolu nemají nic společného). Stejně je to se srpem a kladivem. I on je srovnáván s znakem nacistů - hákovým křížem. Je to jedna ze zbraní buržoazie, jak antikomunismem nakazit celou veřejnost. To, co jsme viděli v Ostravě na sjezdu, byl ukázkový příklad české buržoazní ,,demokratické" a ,,svobodné" republiky. V Ostravě byl náš pochod slovně napaden jedním reakcionářem, který nám chtěl zakázat průvod s vlajkou srpu a kladiva, i přesto, že srp a kladivo není zakázaný znak. I když jsme nakonec mohli uskutečnit pietní akt s vlajkami srpu a kladiva, je potřeba zamyslet se nad tím, jaké agresi musí znak srp a kladivo čelit. Nejhorší je to, že se od srpu a kladiva distancují i někteří komunisté, např. někteří členové KSČM. Tím jenom tito lidé zvyšují antikomunismus na veřejnosti, protože to vypadá, jako by srp a kladivo byl skutečně znak zla, když se komunisté od něj distancují.
      Srp a kladivo - znak i SMKČ Je dobře, že SMKČ se k srpu a kladivu hlásí a brání ho před agresi buržoazie a reakcionáři. Smutné je to, že drtivá většina odpůrců srpu a kladiva ani neví, co tento znak symbolizuje. Ve skutečnosti totiž není srp a kladivo znakem zla, ale znakem proletariátu. Srp zastupuje rolníky a kladivo dělníky. Znak srp a kladivo tedy znamená spojení dělnictva a rolnictva. Nevím, co je na tomto znaku špatného. Dělníci, ti co nám stavějí domy, stavějí silnice, tito lidé jsou podle buržoazie zločinci? Rolníci jsou také zločinci?
      Nechápu, proč by měl být srp a kladivo zakázán. Ale jeden z důvodů, proč ho chce buržoazie zničit, je určitě ten, že symbolizuje právě dělníky a rolníky, což jsou nepřátelé buržoazie. Navíc srp a kladivo má v sobě velkou sílu. Je to znak s velkým Z. Je znakem drtivé většiny společnosti, protože je znakem proletariátu a proletariát tvoří většinu společnosti. Toho se právě buržoazie bojí. Buržoazie ví, že pod vlajkou srpu a kladiva vítězila KSČ v únoru 1948, vítězila Rudá armáda nejen proti nacistickému Německu, ale později i proti americkému imperialismu. Pod vlajkou srpu a kladiva byla buržoazie poražena a k moci se dostal lid, který pod touto vlajkou budoval lepší svět, bez tyranů a vykořisťovatelů. Srp a kladivo má v sobě velkou sílu proti buržoazii a toho se právě naše slavná vláda bojí. I kdyby srp a kladivo byl zakázán, je to věčný znak, protože znak se nemůže zničit tím, že ho zákon zakáže. Tento znak je znakem lidu. A nebude dlouho trvat a lid se zase přihlásí ke své vlajce se svým znakem a pod touto vlajkou již navždy svrhne kapitalismus a nastolí vládu socialismu.

      Srp a kladivo má v sobě velké kouzlo. Žádný jiný znak: třešně od KSČM, růže od ČSSD, ptáček od ODS, to nejsou znaky silné jako srp a kladivo. Srpu a kladiva se nesmíme zříkat, naopak ho musíme před buržoazií bránit. Je to znak našich předků, je znakem nás a bude znakem i našich nástupců. Nikdy ho buržoazie nezničí. A mě tedy vždy rozčílí, když někto tento znak lidu přirovnává k znaku nacismu, k znaku opravdových zločinců a vrahů, k hákovému kříži. Hákový kříž je totiž znakem jenom nacistů, ale srp a kladivo je znakem všeho lidu, všeho proletariátu. Nedá se srovnávat s hákovým křížem. Buržoazie a její politické strany nám mohou srp a kladivo závidět. Je nezničitelný a vedl v minulosti lid k vítězství. Jsem pevně přesvědčen, že srp a kladivo povede i nás k vítězství nad kapitalismem! 

ZDROJ

Vyhledávání